MALZEMELER

4 adet yumurta
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı viski
200 gr çekilmiş badem
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı portakal suyu


HAZIRLANIŞI

Yumurta sarılarını bir su bardağı şeker ve vanilya ile çırpın. Bademler, un ve köpürtülmüş yumurta aklarını da ilave edip, tart kalıbına dökün. Orta hararette pembeleşinceye dek pişirin. Fırından çıkınca biraz bekletip üzerine, viski, portakal suyu ve şekerli karışımı gezdirin. Üzerine alüminyum folyo örtüp, buzdolabında bir gün bekletin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 342
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 21:12
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 21.02.2006 17:09
tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 01:49
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 18:12
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN