MALZEMELER

hamur için:
1 çorba kaşığı eritilmiş margarin
4 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı su
tuz
içi için:
4 çorba kaşığı eritilmiş margarin
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet tavuk göğsü
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
kırmızı toz biber
nane


HAZIRLANIŞI

Önce iç malzemesini hazırlamalısınız. Bunun için, tavuk etini tencerede alıp 3 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın. Ardından tavuğun suyunu süzün ve eti tel tel ayırın. Ayırma işlemi bittikten sonra tekrar tavuk suyuna atın. Bulguru, domates salçasını, margarini, baharatları ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte suyunu çeken kadar pişirin ve suyunu çekince ateşten alın.Hamuru hazırlamak için ise; Unu derin bir kaba koyduktan sonra yumurta, margarin, su ve tuz ekleyip yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır. Sonra hamuru merdane ile açın ve eşit büyüklükte kareler olarak kesin. Her karenin ortasına bulgurlu karışımdan koyun ve yayın. Köşelerini üst üste getirin ortada toplayın yani bohça biçiminde katlayın. Bu işlem bittikten sonra börekleri önceden yağlamış olduğunuz tepsiye dizin. Bu arada fırını 180 derecede ısıtmış olmalısınız. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 5-6 dakika dinlendirip servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 393
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 27.02.2006 21:48
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 23.02.2006 09:50
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yiyenlere Afiyet Olsun
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 16:28
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
merkon Tarih: 15.11.2005 18:12
harika eline sağlık
casper Tarih: 14.11.2005 13:08
ellerine sağlık nefissss bu börek laf olsun diye söylemiyorum.herkese kesinlikle tavsiye ederim.benim ablam çok güzel yapar bu böreği.olsada yesek şimdi sıcak sıcak.......
SU-PERISI Tarih: 11.11.2005 18:39
eline emegine saglık