MALZEMELER

1 tatlı kaşığı bira mayası
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı
2 adet patates
2 kaşık tahin
1/2 lt süt
çörek otu
ceviz içi
1 kg un
susam
tarçın
bahar
tuz

[COLOR=tomato]HAZIRLANIŞI

Bira mayası, süt, toz şeker ve bir yemek kaşığı unu kanştırıp kabartın, 1 kg unun içine boşaltın. Haşlanınış ve ezilmiş iki orta boy patates, biraz tuz ve yarım lt sütle yoğrun ve mayalanmasını bekleyin. Mayası kıvama geldiğinde iri bir portakal büyüklüğünde bir parça koparın, yağlanmış tepsi üzerinde elle yassıltın ve üzerine dövülmüş ceviz, biraz toz şeker, tarçın ve bahar serpin. Bir-iki kaşık da tahin döküp, rulo haline getirin. Hamur bitceye kadar işleme devam edin. Hazırlanan rulolar ya olduğu gibi tepsiye konulup, öylece pişirilir sonradan kesilir, ya da pişmeden önce kesilip tepsiye öyle dizilir. Pişirmeden önce biraz kabarması için bekletin, üzerlerine yumurta sansı sürün, susam ve çörek otu serpin. Fırından çıktıktan sonra üzeılne ıslak bezle örtün ve böylece yumuşak olmasını sağlayın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 455
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 27.02.2006 21:51
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 23.02.2006 09:43
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yiyenlere Afiyet Olsun
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 16:30
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
casper Tarih: 14.11.2005 13:04
bana lokum demeyin çünkü lokum canavarıyım.helede o renkli jöleli lokumlar varya şahaneeeee
merkon Tarih: 13.11.2005 01:29
çok güzel eline saglık
SU-PERISI Tarih: 11.11.2005 18:41
eline emegine sağlık