kurabiye tarifleri - leblebili kurabiye

MALZEMELER:
250 gr. yumuşatılmış margarin
2 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta (birinin akı ayrılacak)
1 çay bardağı süt
1,5 su bardağı tuzsuz leblebi tozu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

üzeri için:
ayırdığınız yumurta akı
ince çekilmiş ceviz içi

YAPILIŞI:
Margarin ile toz şekeri karıştırma kabına alıp birlikte yoğurun. Yumurtaları ve sütü ilave edip iyice yedirin. Leblebi tozunu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin. Ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edin. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak top şeklini verin. (Yassıltmayın, fırında pişerken yayılma payı olsun). Önce yumurta akına, sonra çekilmiş cevize batırıp fırın tepsisine dizin. 180 derecede pembeleşene kadar pişirin. AFİYET OLSUN...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1554
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 31.10.2009 21:20
Eline saglık hayatım leblebi tozuyla kurabiyeyi duymamıştım degişik geldi deneyecegim.