[schild]MALZEMELER[/schild]

400 gr dondurulmuş tart (yada milföy) hamuru
2.5 çorbakaşığı un (veyaa mısır nişastası)
50-55 adet yabani çilek
20 adet küçük çilek
1/2 su bardağı çilek şurubu
10 gr jöle (5 gramlık 2 adet)
4 çorbakaşığı toz şeker
4 yumurta
1 su bardağı süt
beyaz şarap
yarım limon
nane

4 Kişilik


[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]

Soğuk suda jöleyi eritin. Limon kabuğu ve tozşekeri birlikte sütte kaynatın. 3
yumurtanın sarısını ve bir yumurtanın tamamını bir kapta çırpın içine un (veya mısır nişastasını) ve çilek şurubunu ilave edin. Uzunca bir süre çırpın. Sonra elde ettiğiniz kremaya yavaş yavaş kaynayan sütü ekleyin.
Karışımı ateşe koyup sürekli karıştırarak kaynatın. Kare bir kalıbı dondurulmuş hamurla döşeyin. Spatülayla yarımıyla düzelttiğiniz hamurun fazlasını ip şeklinde tartın kenarına döşeyin. Folyoyla üstünü kaplayıp fırında kabarmaması için biraz kuru fasulye koyun ve önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 25 dakika kadar bpişirin.
Turtayı fırından çıkarın, folyo ve kurufasulyeleri alın, hazırladığınız kremayı ılık hamurun üzerine döküp soğumaya bırakın. Daha sonra turtayı e ikiye doğranmış çilekler ve nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 508
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 21:15
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 21.02.2006 16:59
ellerine sağlık teşekkürler.
liamsi Tarih: 21.02.2006 01:52
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 18:08
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN