ÇILEKLI TURTA

Son güncelleme: 28.02.2006 20:15
  • MALZEMELER

    400 gr dondurulmuş tart (yada milföy) hamuru
    2.5 çorbakaşığı un (veyaa mısır nişastası)
    50-55 adet yabani çilek
    20 adet küçük çilek
    1/2 su bardağı çilek şurubu
    10 gr jöle (5 gramlık 2 adet)
    4 çorbakaşığı toz şeker
    4 yumurta
    1 su bardağı süt
    beyaz şarap
    yarım limon
    nane

    4 Kişilik


    HAZIRLANIŞI

    Soğuk suda jöleyi eritin. Limon kabuğu ve tozşekeri birlikte sütte kaynatın. 3
    yumurtanın sarısını ve bir yumurtanın tamamını bir kapta çırpın içine un (veya mısır nişastasını) ve çilek şurubunu ilave edin. Uzunca bir süre çırpın. Sonra elde ettiğiniz kremaya yavaş yavaş kaynayan sütü ekleyin.
    Karışımı ateşe koyup sürekli karıştırarak kaynatın. Kare bir kalıbı dondurulmuş hamurla döşeyin. Spatülayla yarımıyla düzelttiğiniz hamurun fazlasını ip şeklinde tartın kenarına döşeyin. Folyoyla üstünü kaplayıp fırında kabarmaması için biraz kuru fasulye koyun ve önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 25 dakika kadar bpişirin.
    Turtayı fırından çıkarın, folyo ve kurufasulyeleri alın, hazırladığınız kremayı ılık hamurun üzerine döküp soğumaya bırakın. Daha sonra turtayı e ikiye doğranmış çilekler ve nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
#17.10.2005 23:11 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 17:08 0 0 0
  • Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
#21.02.2006 00:52 0 0 0
  • ellerine sağlık teşekkürler.
#21.02.2006 15:59 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 20:15 0 0 0