Zihin Açan Bitkiler

Son güncelleme: 16.08.2010 16:18
  • zihin açıcı bitkiler - şifalı bitkiler - ahmet maranki şifalı bitkiler
    noimage
    Özellikle sınav dönemlerinde anne ve babalar çocuklarını çok çeşitli gıdalar takviye ederek zihinlerinin açılmasını sağlayarak daha başarılı sonuçlar elde etmesini amaçlamaktadır.Örneğin; çikolota, gofret, şeker gibi takviyelerle aslında sadece kendilerini kandırıkları bunların çokta faydası olmadığı gerçektir.Onu yerine bitkiler ve doğada bulunan envai çeşit yiyeceklerle çok daha faydalıdır.

    Ceviz: Cevizin sınav günleri açısından son derece faydası vardır.Konsantrasyonu güçlendirici etkisinin yanında hafızayı taze tutulmasında da etkisi bulunur.

    Biberiye: Ülkemizde çok fazla varlığından haberdar olunan ve kullanılan bitki değildir pek fazla.Bir çok faydası bulunan bu bitkinin bir diğer faydasıda hafızayı güçlendirip dolaşımın sağlıklı olmasını sağlamaktır.

    Ahududu: İnsanın dinç olmasını sağlayan bu bitkinin yorgunluk giderici özelliği vardıır.

    Soğan: Kokusu yüzünden soğuk gözle bakılan soğan insan açısından şifa deposu özelliği taşır.Beyin içi işlevlerin daha sağlıklı yürümesine olanak sağladığı gibi 'c' vitamini açısından oldukça doyurucu olduğu için vücut direncini artırıp damar tıkanıklığı ,soğun algınlığı ve astım gibi bir çok sorunununda üstesinden gelinmesinde yardımcı rol oynar.

    Karanfil: Çay gibi yapılıp içildiği zaman zihin açıp, hafızayı güçlendirici özelliğ bulunur.Ayrıca unutkanlık içinde son derece etkilidir.
#27.10.2009 13:00 0 0 0
  • İbrahim Saraçoğlu Çocuklar İçin Zihin Açıcı Bitkiler
    Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu bir televizyon programında çocuklar için zihin açıcı kür olarak can eriği önerdi
    Can eriği özellikle çocuklarda zihin açıcı özellikte ve beyin için doping etkisindedir. Sınava girecek çocuklarda zihini açık tutabilmek önemlidir. Bu sebeple çocuklarınıza can eriği yedirmeye çalışın. Öğleden önce 5-6 tane ve öğleden sonra 5-6 tane can eriği tüketilmesi sayesinde çocukların zihni açılacaktır. Can eriği tüketirken tuz kullanmamaya özen gösterin.
    Bunun yanında çocuklarınıza 1 çay bardağı kadar taze sıkılmış havuç suyu içirebilirsiniz. Havuçların taze, gevrek olmasına dikkat edin. Kesinlikle şeker havucu kullanmayın. Çocuklar için zihin açıcı havuç suyu akşamları içilmelidir.
#16.08.2010 16:18 0 0 0