MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
1 litre tavuk suyu
150 gr margarin
tavuk ciğeri
1 adet tavuk
1 baş soğan
şam fıstık
1 kg yufka
yeni bahar
kuş üzümü
karabiber
tarçın
tuz


HAZIRLANIŞI

Bir tencereye bir baş soğan doğrayın, 2 çorba kaşığı margarin ile çevrin. Soğan hafif pembeleştiğinde fıstık ve pirinç ilave edip biraz daha kavurun. Daha sonra üzerine, doğranmış tavuk ciğeri, tuz, kuş üzümü, tarçın, karabiber, yeni bahar ve bir su bardağı su koyup, suyu çekilinceye dek pişirin.
Diğer bir kapta 250 gr margarini eritin. Üç yufkayı üst üste gelecek şekilde, aralarını yağlayıp, yağladığınız bir tepsiye serin. Hazırladığınız iç pilavı ve tavuğun göğüs etlerini didikleyip bunun üzerine döşeyin. Kalan iki yufkanın, aralarını yağlayıp, böreğin üzerine örtün ve kızgın fırına sürüp, pişirin. Piştikten sonra üzerine sıcak tavuk suyunu dökün ve 10-12 dakika daha fırında pişirip, sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 378
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 27.02.2006 19:18
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 23.02.2006 09:51
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yiyenlere Afiyet Olsun
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 16:08
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
casper Tarih: 26.11.2005 02:32
ilginç bir tarif teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 23.11.2005 16:57
deyişik bir tarif eline sağlık