[schild]MALZEMELER[/schild]

2 kişilik

1 adet bayat ekmek
1 baş soğan
125 gr margarin
Yoğurt
Tuz
karabiber
nane
kekik


[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]

Bayatlamış olan ekmek dilimlere ayrılır ve su ile çok hafif nemlendirilir ve beş dakika bekletilir. Çok hafif nemlenmiş olan ekmek küçük küpler halinde doğranır(ekmeklerin ıslak olmamasına sadece nemli olmasına dikkat etmek gerekir).
Ekmekler hazırlandıktan sonra yemeklik olarak doğranmış olan soğan 125 gr margarinde sotelenir. Soğanlar pembeleşirken ekmek ilave edilir ve yağı tümüyle çekene kadar hafif ateşte iyice kızarana kadar karıştırılır. Bu sırada tuz, karabiber, nane ve kekik ilave edilir. Nar gibi kızaran ekmek, yoğurt veya ayranla servis edilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 319
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 21:13
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 21.02.2006 17:06
tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 01:49
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 17:45
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN