[schild]MALZEMELER[/schild]

4 adet soğan
1 demet maydanoz
1 su bardağı süt
3.5 çorba kaşığı tereyağ
12 dilim ufak bayat ekmek
250 gr taze çiftlik mantarı
1 kahve kaşığı pul kırmızı biber
2 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
tuz


[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]

Ekmeklerin her iki tarafı hafif sararıncaya dek, teflon tavada kızartın. Mantarları ince kıyıp, derince bir tavada az yağda kavurun. Halka şeklinde doğradığınız soğanı ilave edip, karıştırın buna bir miktar tuz katın.
Bir kaşık tereyağı ile bir kalıbı yağlayıp, içine bu kanşımı boşaltın ve ince ince doğradığınız maydanozu serpin, üzerine ekmekleri dizip kapatın. Artan tereyağı minik parçalar halinde üzerine koyun. Süt ile çırptığınız yumurtaları bir su bardağı kaşar peyniri rendesi ile birlikte ekmeklerin üzerine serpin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, kızgın fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından alıp, folyoyu çıkarın ve üzerine kalan bir bardak kaşar peyniri rendesini serpip tekrar fırında 5-10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 420
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 21:18
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 21.02.2006 16:51
ellerine sağlık teşekkürler
liamsi Tarih: 21.02.2006 01:54
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 17:43
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN