MALZEMELER

1.5 su bardağı un
2 küçük çay bardağı toz şeker
125 gr. donmuş margarin
Yarım bardak soğuk su
Bir tutam tuz
Yarım kilo elma
Bir çorba kaşığı tarçın


HAZIRLANIŞI

Genişçe bir tepsi içinde unun ortasını açın, içine donmuş margarin ve tuzu katarak unla yağı birbirine yedirin. Unla margarini birbirine karıştırıp ekmek kırıntısı görüntüsü alınca azar azar soğuk su ekleyerek yoğurun. Hamurunuzu buzdolabında bir saat kadar bekletin. Elmaları kabuğunu soymadan ince dilimler halinde kesin. Tarçını toz şekerine karıştırıp, elmalara katıp, dilimleri zedelemeden karıştrın. Hamuru dolaptan çıkarıp, turta kabına bir parmak kalınlığında döşeyin. Hamurun üstüne elma dilimlerini sırt sırta gelecek şekilde dizin. Orta ısılı fırında 1 saat pişirin. İstenirse fırına sürülürken üzerine kuru üzüm de serpiştirebilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 419
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 21:15
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 21.02.2006 17:01
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
liamsi Tarih: 21.02.2006 01:51
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 17:43
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN