MALZEMELER

15O gr salam
1 limonun suyu
5 adet enginar
100 gr margarin
4 çorba kaşığı un
1 paket kesme makarna
150 gr rendelenmiŞ kaŞar peyniri
tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI

Enginarları temizleyip tuzlu ve limonlu suya koyun. Enginarları küçük küçük doğrayın. Hepsini tuzlu suda haşlayın, sularını süzüp 1 çorba kaşığı margarinle kavurun. Salamı ince ince doğrayın. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzüdükten sonra küçük parçalara doğradığınız üç çorba kaşığı margarin ve rendelenmiş peynirin üçte biriniyle karıştırın. Diğer bir tavaya iki çorba kaşığı margarini koyun. Yağ ısınınca tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak unu ilave edin. Unu yağa iyice yedirdikten sonra, kaynar sütü yavaş yavaş ilave edin. Tuzunu ve karabıberini de serptikten sonra karıştırmaya devam edip beş altı dakika pişirin. Bir fırın kabını yağlayıp, sostan ince bir tabaka yayın.
Makarnayla enginarları karıştırıp, üzerine de doğranmış salamı yayarak dökün. Kalan sosun yarısını da yayın. Üzerine rendelenmiş peynirle yağ parçalarını serptikten sonra kabı sıcak fırına koyup üstü iyice
kızarıncaya dek pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 454
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 21:14
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 21.02.2006 17:05
tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 01:50
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 17:42
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN