MALZEMELER
250 gr margarin (ya da tereyağ)
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı nişasta
1 kg mürdüm eriği
275 gr toz şeker
50 gr ceviz içi
pudra şekeri
300 gr un
1 tutam tuz

HAZIRLANIŞI

Unu eleyip, yumurtalar, ılıttığınız margarin ve şekerle birlikte iyice yoğurun. Ele ettiğiniz hamuru serin bir yerde, 2-3 saat bekletin. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp, ortadan ikiye ayırın ve yarım litre suda 5 dakika kaynatın. Nişastayı 50 gr soğuk suda ezin ve 150 gr şeker ilave edip, onbeş dakika kadar devamlı karıştırarak pişirin. Koyu kıvamlı bir marmelat haline getirip, ateşten alın, çekilmiş ceviz içi ve bir miktar tereyağı ilave edip, soğumaya bırakın. Üzerinin kaymak tutmaması için arada bir karıştırın. Hamuru tart kalıbına boşaltıp, kenarlarından taşan fazlalıkları alın, orta kısmına soğumuş marmelatı dökün. Fazlalık hamurları elinizde yuvarlayarak uzun çubuklar oluşturun, bunları tartın üzerine baklava şeklinde yerleştin. Hazırladığınız kalıbı, kırk dakika önceden ısıttığınız sıcak fırında pişirin. Pudra şekeri ile süsleyip servis yapın

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 510
favori
like
share
DİDEM Tarih: 01.03.2006 13:03
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 20:18
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 22.02.2006 10:46
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 17:42
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN