[schild]MALZEMELER[/schild]

100 gr kaşar peyniri
3 yumurta sarısı
75 gr tereyağ
250 gr un
tuz


[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]

Unu eleyin, yumurta sarıları, tuz ve su ilave edip katı bir hamur yoğurun. Yirmi beş dakika dinlendirdikten sonra, altına üstüne un serpip oklavayla, orta incelikte bir yufka açın.
Serin bir yerde, yirmi dakika bırakıp biraz kurumasını sağlayın. Önce 5-6 cm genişliğinde şeritler halinde kesin, sonra üst üste koyup bilezik eninde dilimleyip, kaynar ve tuzlu suda yirmi dakika pişirin. Pişirme işlemi bitince, üzerine soğuk su döküp süzgece boşaltarak suyunu süzün. Servis tabağına alıp üzerine erimiş yağ gezdirin ve biraz peynir serperek, sıcak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 455
favori
like
share
kurtjara Tarih: 01.03.2006 16:15
teşekkürler
DİDEM Tarih: 01.03.2006 13:39
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 20:06
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 22.02.2006 10:53
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 17:40
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN