[schild]MALZEMELER[/schild]

un
3-4 kg domates
1 kg süzme yoğurt
1 adet mayalı ekmek hamuru
1 demet maydanoz
1/2 kg sivri biber (tatlı ya da acı olabilir)
2 demet taze nane
tuz


[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]

Domates, biber, maydanoz ve taze naneyi yıkayıp, ince ince doğrayın. Buna mayalı ekmek hamuru, yoğurt ve tuzu ilave edip kanştırın. Ayva kabuğu da katarak hoş kokulu ve mayhoş bir tat elde edebilirsiniz. Elenmiş un ile katı bir hamur yapın, cam veya çelik bir kaba koyup üzerini kapatın ve 6-7 gün bekletin. Hergün yoğrun, sulanırsa un ilave edinr. Süre dolunca bir örtü üzerine küçük parçalar halinde dökülün. Biraz kuruyunca daha da ufalayın. Son olarak kevgirden geçirip gölgede iyice kurutun. Bez bir torbaya koyup saklayın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 456
favori
like
share
DİDEM Tarih: 01.03.2006 13:06
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 20:15
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 22.02.2006 10:47
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 17:37
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN