MALZEMELER

1 su bardağından biraz az fındık
100 gram tereyağı (veya margarin)
4/5 su bardağı toz şeker
1 çorbakaşığı zeytinyağı
4 çorbakaşığı brandy
5-6 çorbakaşığı süt
Bir paket maya
1 adet limon
un

4 Kişilik


[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]

Yarım çaykaşığı tozşekerle fındıkları karıştırın. Diğer bir kapta, kalan tozşekerle yumurtaları çırpın. Oda sıcaklığında yumuşamış margarini veya tereyağını eritin. Rendelenmiş limon kabuğu, 200 gr mayayla birlikle elenmiş unu, fındıkları, zeytinyağını, brandyi ve sütü ekleyip yeniden karıştırın. 24 cm.lik bir kek kalıbını yağlayıp, una bulayın ve hazırlanmış karışımı ters yüz edin. Turtayı, önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin.
Çıkardıktan sonra pudra şekeri ve irice kıyılmış fındıklarla süsleyerek servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 356
favori
like
share
DİDEM Tarih: 01.03.2006 13:11
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 20:14
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 22.02.2006 10:48
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 17:36
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN