kek tarifleri - bademli haşhaşlı kek nasıl yapılır

MALZEMELER:

* 1+1/4 su bardağı* un
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 tutam tuz
* 1/3 su bardağı haşhaş
* 1 su bardağı şeker
* 110 gr oda sıcaklığında tereyağı
* 1/4 su bardağı (50 gr) badem ezmesi
* 2 tane yumurta
* yarım su bardağı süt

YAPILIŞI:

1. Unu, tuzu, haşhaşı ve kabartma tozunu karıştırıp bir kenarda bekletin.
2. Yağı karıştırma kabın alın, 3-4 dakika çırpıcıda çırpıp krema kıvamına getirin, badem ezmesini ekleyip tekrar 2-3 dakika çırpın.
3. Şekeri ekleyip 3-4 dakika çırpın, en son yumurtaları tek tek ekleyip her ekleyişte çırparak işlemi tamamlayın.
4. Süt ve un karışımını 3 seferde, unla başlayıp unla bitecek şekilde çırpıcının en düşük hızında karıştırın.
5. Orta büyüklükte bir kalıbı yağlayın, unlayın ve kek hamurunu içine alın.
6. 170 dereceli önceden ısınmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Kek iyice soğuyunca kalıptan çıkarıp servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 259
favori
like
share