reçel tarifleri - reçel yapımı - kayısı reçeli

MALZEMELER:

* 1 kg taze kayısı
* 1 kg toz şeker
* 1 limonun suyu
* 1 çay kaşığı tereyağı

YAPILIŞI:

1. Kayısıları yıkayın, çekirdeklerini çıkartın ve minik küpler halinde doğrayın.
2. Tencereye alın, üzerine şekeri boşaltın ve kapağını kapatarak bir gece dinlendirin.
3. Şeker iyice eriyip kayısılar suyunu salınca ocağı yakın, tereyağını katın ve kaynamasını bekleyin.
4. Kaynayınca ateşi çok az kısın, sadece biraz olsun. Bu şekilde arada karıştırarak ve köpüğünü alarak yarım saat pişirin.
5. Kıvamı gelince limon suyunu verip ocağı kapatın, ilk sıcaklığı çıkınca temiz kavanoza alın. Üzerine tülbent kapatarak 1-2 gün güneşte bekletip kapağını kapatarak serin bir yerde muhafaza edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1813
favori
like
share