MALZEMELER

250 gr.yeşil mercimek,
200 gr.tereyağı,
1/2 kg.kıyma,
1 adet soğan (irice),
2 kaşık salça,
250 gr. gurut (kurutulmuş ayran süzmesi)
veya yoğurt süzmes
HAZIRLANIŞI

Mercimek, et, soğan, salça ve yağ biraz su konularak, mercimek suyu çekinceye kadar pişirilir. Diğer taraftan gurut (kurutulmuş ayran süzmesi) veya yoğurt süzmesi sulu bir kıvama gelinceye kadar sıcak suyla ezilerek kaynama noktasına kadar ısıtılır. Kaynamasına özen gösterilir, kaynama olursa çökelek haline gelir ve kullanılamaz. Hazırlanan bu eriyik önceden tabağa doğranan bayat ekmekler üzerine dökülür. Üzerine de bol yağlı mercimek ilave edilerek servise sunulur.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 441
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 27.02.2006 00:53
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 23.02.2006 10:17
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yiyenlere Afiyet Olsun
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 14:39
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
SU-PERISI Tarih: 07.12.2005 20:52
eline emeğine sağlık