MALZEMELER

yoğurt
margarin
4 adet yufka
koyun gerdanı
3 diş sarmısak
karabiber, tuz
[COLOR=tomato]HAZIRLANIŞI

Gerdanı yıkayın, üzerini örtecek kadar su ve biraz tuz koyup, bir tencerede haşlayın. Soğuduğunda etleri didip, biraz karabiber ilave edin. Büyük bir sigara böreği şeklinde yufkalara sarın, üstlerinden bastırıp yassılaştırarak margarinle tavada pembeleşinceye dek kızartın. Kızaran börekleri bir tepsiye dizip, kaşıkla üzerlerine gerdan suyu döküp, ıslatın, harlı fırında on dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra servis tabağına koyup, samnısaklı yoğurt ve kırmızı biberli margarinle süsleyip, servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 495
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 27.02.2006 00:56
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 23.02.2006 10:15
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yiyenlere Afiyet Olsun
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 14:21
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
SU-PERISI Tarih: 07.12.2005 20:53
eline emeğine sağlık