MALZEMELER

yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
4 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
2 çaykaşığı haşhaş tohumu
1 yumurta sarısı
süt
maya
tuz

4 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Tereyağı ya da margarini krema haline gelene kadar ısıtın. İçine tozşekeri,unu, hafifçe çırpılmış yumurta sarısını, bir tutam tuzu ve sütte çözülmüş biraz mayayı katın. Tüm malzemeleri hamur haline getirdikten sonra iki saat kadar buzdolabında bekletin.
Daha sonra üzerine bir çaykaşığı haşhaş tohumu serpin ve çok ince olmayacak şekilde hamuru açın. Kalıp aletleriyle kestiğiniz parçaları yağlı ve unlu bir tavaya koyun. Yeniden bir saat kadar buzdolabında dinlendirin. Sonra üzerlerine, kalan haşhaş tohumlarını serpiştirip önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında onbeş dakika kadar pişirin bırakın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 509
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 27.02.2006 19:17
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 23.02.2006 09:52
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yiyenlere Afiyet Olsun
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 16:24
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
SU-PERISI Tarih: 08.12.2005 17:46
eline emegine sağlık
merkon Tarih: 06.12.2005 17:23
tarif için teşekkürler