MALZEMELER

1/2 kg. un
1 yumurta
100 gr havyar
Yeteri kadar su
Tuz
Sıvı yag
HAZIRLANIŞI

Un ve yumurta derince bir kaba boşaltılır, su ve tuz ilave edilerek yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulur.
Yumurta büyüklüğünde yumaklar haline getirilir. Yumaklar oklava kullanılarak teker teker açılır.
Yuvarlak bir şekil verilerek inceltilen hamur üzerine havyar sürülür. Kenarları kare şekli verilerek kapatılır. 15dk dinlendirildikten sonra tekrar açılır. Teflon tava - sac bir miktar sıvı yağ ile yağlanır.
Teker teker açılan hamurlar tavada - sacda altı üstü çevrilerek pişirilir. Geniş bir servis tabağında sıcak olarak servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 372
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 27.02.2006 01:18
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 23.02.2006 09:59
Bulsakta yesek.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 14:17
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
SU-PERISI Tarih: 07.12.2005 20:56
eline emeğine sağlık