Gözlü Kurabiye Tarifi - Gözlü Kurabiyenin Yapılışı

Malzemeler

125 gr margarin,
2 adet yumurta,
2 yemek kaşığı yoğurt,
1 çay bardağı pudra şekeri,
1 paket vanilya,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
4 yemek kaşığı nişasta,
1 kase marmelat,
4-5 yemek kaşığı pudra şekeri,
Aldığı kadar un

Yapılışı:

Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, yoğurt, yumurta, vanilya, nişasta ve pudra şekerini yoğurma kabında karıştırın.
Un ve kabartma tozunu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Hamuru merdane ile ½ cm kalınlığında açın.
Yuvarlak kalıplarla kesin.
Hamurun yarısının üzerini yuvarlak kalıplarla göz göz kesin.
Yağlanmış tepsiye dizin.
160 derece ısıtılmış fırında hafif pembe pişirin.
Gözlü olanların üzerine pudra şekeri eleyin.
Düz olanların üzerine 1 tatlı kaşığı marmelat koyup gözlüyü üzerine yapıştırın.
Servis tabağına dizip servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 273
favori
like
share