Hokka Kurabiye Tarifi - Hokka Kurabiyenin Yapılışı



Malzemeler:

2 su bardağı un
½ paket tereyağ
5 yemek kaşığı gram pudra şekeri
2 adet yumurta (akı ayrılacak)
Limon kabuğu rendesi,
Çay kaşığının ucuyla vanilya,
2 yemek kaşığı koyu marmelat
(Kayısı veya Vişne reçeli taneleri)
2 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:

Elenmiş unun içine küp küp kestiğiniz tereyağını koyun.
Bıçak yardımıyla yağla unu, yağlar görünmeyecek şekilde kıyın.
(Bu şekilde yapılınca bisküviler kıtır kıtır olur).
Ortasını açıp, 2 yumurta sarısı, pudra şekeri, limon kabuğu rendesini
koyup yoğurun.
Hamur toplanmayacak gibi gelebilir, devam edin.
Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın.
Küçük parmağınızın ucuyla ortasına bastırın.
Çukur taraflarını önce biraz çırpılmış yumurta akına sonra toz şekere batırın.
Tepsiye aralıklı yerleştirip, çukurlara çay kaşığıyla marmelat koyun
175 C de 10-12 dk. pembe renk alana kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra marmelatın üstüne biraz yeşil fıstık serpin.
Soğuduktan sonra servise sunun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 290
favori
like
share