MALZEMELER

100 gr hurma
250 gr dondurulmuş tart (yada milföy) hamuru
1 çorbakaşığı mısır nişastası
50 gram şekerkamışı
3 yumurta
1 /4 litre süt
1 limon
100 gr ceviz
1 adet muz

4 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Oda sıcaklığında ılınmış tart hamurunu yayın. Çapı 22-24 cm olan bir kalıba yerkeştirin. Dibine bir çatalla delikler açtıktan sonra folyo serin. Üstüne fırında kabarmaması için biraz kuru fasulye koyun. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin.
Şekeri mısır nişastasıyla karıştırıp 3 yumurta sarısını ve 1 yumurta akını ilave edip çırpmaya devam edin. Sütü katın, karıştırıp kısık ateşte on dakika pişirin.
Muzu soyup bir kaba koyun. Limon suyunu katıp krema kıvamına gelinceye kadar bir çatalla ezin. Cevizleri ve çekirdeklerini ayıkladığınız hurmaları iri iri içine doğrayın. Ezilmiş muz ile kuru meyveyi kremaya karıştırın, karişımı hamurun üzerine yayın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 389
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 27.02.2006 19:17
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 23.02.2006 09:53
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yiyenlere Afiyet Olsun
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 16:24
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
SU-PERISI Tarih: 08.12.2005 17:47
paylaşımın için teşekkürler,ellerine sağlık