Hünkar Böreği

Son güncelleme: 01.03.2006 12:28
  • MALZEMELER

    1.5 bardak un
    200 gr. margarin
    300 gr. kıyma
    3 adet soğan
    100 gr. mantar
    100 gr. rendelenmiş kaşar
    3-4 adet domates
    2 çorba kaşığı domates salçası
    Yeteri kadar tuz, kekik
    Yarım bardak su


    HAZIRLANIŞI

    Buzdolabından katı olarak çıkardığınız margarini keserek una yedirin. Unla yağ ekmek kırıntısı görüntüsü alınca çok soğuk yarım bardak suya azar azar katarak hamuru yoğurun. Buzdolabında yarım saat bekletin. Çentilmiş soğanı 3 çorba kaşığı margarinde pembeleştirin. İkiye kesilmiş mantarları ilave edin. 5 dakika pişirin. Kıymayı ayrı bir tavada kavurun. Tuzu, kekiği ve domates salçasını katıp, mantarlı soğanla karıştırın. Hamuru bir fırın tepsisine yayıp 225 derece fırında 10 dakika kadar pişirip çıkarın. Kıymalı harcı üzerine yayıp, en üste rende peyniri serpin, domates dilimlerini yerleştirip, fırına sürerek 10 dakika daha pişirin.
#17.10.2005 23:49 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 16:34 0 0 0
  • Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
#22.02.2006 09:54 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 19:05 0 0 0
  • Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
#01.03.2006 12:28 0 0 0