Muğla İlindeki Mağaralar

Son güncelleme: 28.10.2009 00:52
  • muğla mağraları
    Fok Mağarası
    Muğla ili Bodrum ilçesinin 5 km güneyinde, Karaada'da bulunan Fok Mağarasının içerisinde kaynayan bir kaplıca bulunmaktadır. Günümüzde çeşitli hastalıklara, özellikle romatizmaya iyi geldiğine inanılmaktadır.
    Gebeler Mağarası
    Muğla ili Fethiye ilçesinin 30 km güneyinde Gebeler Mağarası bulunmaktadır. Bu mağara günümüzde yeterince araştırılmamıştır.
    Uyku Vadisi ve Mağarası
    Muğla ili Milas ilçesi Bodrum yolu üzerinde, Gökçeler Köyü'nden 1 km. uzaklıkta Uyku Vadisi bulunmaktadır.

    Uyku Vadisi içerisinde bulunan Gökçeler Mağarası'nın ağzı oldukça geniş olup, buradan geniş bir alana geçilmektedir. Girişin solundaki büyük galeriye Yarasa Galerisi ismi verilmiştir.

    Mağara içerisindeki bir başka galeriden sarkıt ve dikitler ile küçük havuzların bulunduğu bir bölüme geçilmektedir. Bu geniş galeri mağaranın sonuna kadar uzanmaktadır. Girişten başka çıkışı bulunmamaktadır.

    Uyku Vadisi ve mağarası doğal sit alanı olarak ilan edilmiştir
    noimage
    Yerküpe Yaylası ve Mağarası
    Muğla il merkezi, Menteşe Beldesinde bulunan Yerküpe Yaylası geniş çayırlık alanları, çağlayanı ve mağarası ile yörenin dinlenme ve mesire yerlerinden birisidir. Doğa sporları yönünden de yörenin ilgi çeken turistik bölgelerindendir.

    Buradaki Yerküpe Mağarası yerel belediye tarafından ziyarete açılmış, Valilik tarafından da aydınlatma çalışmaları yapılmaktadır. Mağara 100 m. uzunluğunda, giriş ve çıkışı arasında 17 m. lik yükselti farkı bulunmaktadır. Mağara içerisinde damlataşları, sarkıtlar ve küçük su havuzları bulunmaktadır.

    Günümüzde doğal sit alanı olarak ilan edilmiştir.
    noimage
#28.10.2009 00:52 0 0 0