[schild]MALZEMELER[/schild]

4 yufka
1 baş soğan
1/2 kg ıspanak
10 adet mantar
1 su bardağı su
1 yumurta sarısı
1/2 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber


[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]

Bir yufkayı yayıp, eritilmiş margarini ve suyu fırçayla yufkanın her tarafına sürün. Yufkanın karşılıklı iki kenarını üst üste gelecek
şekilde kapatıp, kat yerlerine yağ ve su sürün. Kalan kenarları katlayın. Kat yerlerini yağlayın. Elde ettiğiniz kareyi artı şeklinde kesip, dört ufak kare elde edin. Karelerin orta yerine ıspanaklı harçtan koyun. Zarf şeklinde kapatın. Tüm yufkaları bu şekilde bitirin. Börekleri ters çevirip, yağlanmış tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün. Ispanağı bol su ile yıkayıp, tuzlu suda haşlayın. Çıkarıp, fazla sularını süzdükten sonra doğrayın. Yağı bir tencereye koyup, içine yemeklik doğranmış soğanı katın. Soğanlar pembeleştiğinde doğranmış mantarları, tuzu ve karabiberi ilave edin. Kıyılmış ıspanağı katıp,biraz çevirin. Kaşar peyniri rendesini de ilave edip, ocaktan alın. Soğumaya bırakın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 420
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 18:34
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 22.02.2006 11:03
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 17:31
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN