[schild]MALZEMELER[/schild]

3 adet yufka
1/2 litre süt
75 gr margarin
300 gr ıspanak
1 küçük soğan
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 adet yumurta
1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir


[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]

Yumurtayı çırparak süte karıştırın, margarini eritin.
Beyaz peyniri çatalla ezin. Çentilmiş soğanı ve dolma fıstığını hafifçe yağda pembeleştirin.Ispanağı yıkayıp ince ince doğrayın, kaynar suya batırıp, bir dakika haşlayarak çıkarın, iyice süzün. Dibi yağlanmış yapışmaz bir tepsiye veya tavaya yufkanın birini yayın, üste yağ ve yumurtalı sütten kaşıkla bolca dökün, yufkaların orta yerine gelecek şekilde ıspanağı, soğanı, fıstık ve üzümü, ezilmiş peyniri düzgünce serpiştirin. Yine yumurtalı süt ve yağ gezdirerek yufka katlarını tamamlayın. Fırında veya ocakta alt üst ederek 30 dakika pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 487
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 18:40
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 22.02.2006 10:58
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 17:29
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN