[schild]MALZEMELER[/schild]

750 gr ıspanak, yaprak kısmı
1 çorba kaşığı margarin
1 adet et suyu tableti
200 gr kaşar rendesi
1/2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
tuz,şeker

[schild]Hamur malzemesi :[/schild]

1 adet yumurta
125 gr margarin
aldığı kadar un
1 çay kaşığı karbonat
tuz


[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]

Hamur malzemesinin tamamını, kulak memesinden az biraz daha sert kıvama gelinceğe dek yoğurup, buzdolabında dinlenmeye bırakın. Diğer yanda, bir çorba kaşığı un ve bir çorba kaşığı margarini hafifçe kavurun, içine sıcak süt ve et suyu tableti koyup beşamel sos hazırlayın, biraz daha kaynatın ve bir kenara kaldırın.
Yıkayıp, doğradığınız ıspanak yapraklarını çok az yağ ile kavurun, içine biraz tuz ve şeker ilave edin, suyunu çekene dek kaynatın ve içine daha önceden hazırladığınız beşamel sosu karıştırın. Hamuru çok ince açıp, yağladığınız tartalet kalıbına döşeyin, üzerine ıspanaklı karışımı koyun, en üste de kaşarlı harç koyup, yüzyetmiş derecedeki fırında, kaşarlar kızarıncaya dek, 30-35 dakika pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 963
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 01:54
eline saglik
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:49
teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 31.05.2007 21:39
Ellerine Saglik
by_ufuk Tarih: 27.02.2006 00:49
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 23.02.2006 10:19
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yiyenlere Afiyet Olsun
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 14:15
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
SU-PERISI Tarih: 09.12.2005 00:50
tarif için teşekkürler,ellerine sağlık arkadaşım