[schild]MALZEMELER[/schild]

350 gr erişte
8 adet küçük boy kabak
3 çorbakaşığı zeytinyağı
2 çorbakaşığı rendelenmiş parmezan peyniri (veya eski kaşar)
10 adet iri yapraklı frenk fesleğeni
1 çaykaşığının ucunu dolduracak kadar zerdeçal
2 diş sarımsak
tuz, karabiber

4 Kişilik


[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]

Kabakları yıkadıktan sonra uçlarını kesin ve halka şeklinde doğrayın. Bir tavaya
koyduğunuz zeytinyağında sarımsakları öldürün, sonra yağdan çıkarın. Aynı yağa, kabakları koyup önce kavurun daha sonra hafifce altın sarısı bir renk almalarını sağlayın. Tuz ve karabiberi katıp birkaç dakika pişmeye bırakın.
Makarnayı tuzlu, bol suda, diri kalacak şekilde haşlayın. Süzdükten sonra kabakların olduğu tencereye boşaltın. Makarnayı haşladığınız sudan 4 çorbakaşığını bir başka kaba koyup zerdeçalı karıştırın. Bunu makarnaya katın, parçalanmış fesleğen ve peynir rendesini ekleyip karıştırın. 2-3 dakika beklettikten sonra servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 369
favori
like
share
DİDEM Tarih: 01.03.2006 13:31
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 20:03
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 22.02.2006 10:55
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 17:28
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN