[schild]MALZEMELER[/schild]

yarım kilo ekmek hamuru
1 adet soğan
2 adet kabak
50 gr gravyer peyniri
1 demet maydanoz
zeytinyağ
1 adet etsuyu tableti
sarımsak
tuz, karabiber

4 Kişilik


[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]

Kabakları yıkayıp uçlarını kesip halka şekilde yaklaşık 1 cm kalınlığında doğrayın. Soğanları soyun ve ince dilimleyin. Soyulmuş bir diş sarımsağı ayıklanıp yıkanmış maydanozla birlikte kıyın. Ikisini beraberce bir çorbakaşığı zeytinyağında, kısık ateşte, soğanla
çevirin. Sonra kabakları ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırarak birkaç dakika kızartın.Ufaladığınız etsuyu tabletini, tuzu ve 2 çorbakaşığı suyu ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirmeye davam edin.
Bu arada hamuru düz bir zemine yaydıktan sonra zeytinyağıyla yağlanmış yuvarlak bir tepsiye döşeyin. Hamuru biraz esneterek tüm tepsiyi kaplamasını sağlayın . Üstüne zeytinyağı gezdirdikten sonra hazırlanmış kabakları yerleştirin. Biraz tuz ve karabiber serpin.
Pideyi önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 20 dakika bekletin. Çıkardıktan sonra üstüne rendelenmiş gravyer peyniri serpip yeniden birkaç dakika, peynir hafifçe kızarana kadar fırında bekletin. Sıcak sıcak veya soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 367
favori
like
share
DİDEM Tarih: 01.03.2006 13:21
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 20:09
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 22.02.2006 10:51
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 17:26
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN