MALZEMELER

1/2 kg süt
5-6 adet sosis
4 adet yumurta
1 çay bardağı su
300 gr çiğ kadayıf
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
kekik, karabiber


HAZIRLANIŞI

Payreks bir kabı yağlayıp, kadayıfın yarısını serin. Yağı kızdırıp içine salça, su ve sosisleri koyup pişirin. Kekik ve karabiberi katın. Hazırladığınız harcı kadayıfın üstüne koyun, ayırdığınız diğer kadayıfı bunların üzerine serpin. Üzerine yumurta ile çırptığınız sütü döküp, buzdolabında 3-4 saat kadar saat bekletin. Üstüne kaşar peyniri rendesi serpin, aralarına küçük küçük tereyağ parçaları koyup, kısık ateşli fırında kırkbeş dakika, üstü pembeleşinceye dek pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 474
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 27.02.2006 21:50
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 23.02.2006 09:48
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yiyenlere Afiyet Olsun
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 16:02
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
casper Tarih: 26.11.2005 02:40
ellerine sağlık :70:
SU-PERISI Tarih: 20.11.2005 17:05
deyişik bir tarif eline sağlık,kadayıf tuzlusu nasıl olurmuş bakalım