Malzemeler..
4 yumurta
5 kahve fincanı un
3 çay bardağı süt
Tuz
Karabiber
300 gr havuç
300 gr kereviz
300 gr patates
4 sap pırasa
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı margarin
200 gr dana jambon.
Yapılışı: Bir kasede yumurta ve unu iyice çırpın. Un çözülünceye kadar işlemi sürdürün. Sütü ılık olarak ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra 15 dakika dinlendirin. Havuç, kereviz ve patatesi yıkayıp soyduktan sonra ince şeritler halinde doğrayın. Pırasayı yıkayıp ayıkladıktan sonra kalın dilimler halinde doğrayın. Bir tencerede margarini eritip havuç, kereviz ve patatesi kavurun. Tuzlayıp 10 dakika kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Gerekirse bir miktar su ekleyin. Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Fırına dayanıklı oval yada dikdörtgen bir kabı yağlayın. Jambon dilimlerini kabın içine dışına 5 cm sarkacak şekilde yerleştirin. Kavurduğunuz sebzelere pırasayı da ilave ederek kabın içine yerleştirin. Yumurtalı karışımı üzerine dökün. Dışarı sarkan jambon dilimlerini sebzelerin üzerine kapatın. Kabı fırına verip 25-30 dakika kadar pişirin. Maydonozu ayıklayıp ince ince kıyın. Dilerseniz maydonozu sebzeli karışıma da ilave edebilirsiniz. Sıcak olarak servis yapın. Dana yerine tavuk jambon da kullanılabilir....

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 221
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 03.05.2010 11:43
Paylaşımınız için teşekkürler...