Ispanaklı börek ve haşhaşlı Gözleme

Son güncelleme: 28.10.2009 13:26
  • noimage

    Malzemeler...
    Yarım kilo ıspanak
    Yarım kilo un
    2 kuru soğan
    1 yumurta
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı kırmızı biber
    1 çay kaşığı nane
    1 çorba kasığı salça
    lık su

    YAPILIŞI:
    1. Unu bir kabın içine alırız.
    2. İçine yarım çay bardağı sıvı yağ, bir tatlı kaşığı tuzu ilave edin
    3. Hamur kabın içinden kurtulana kadar, bir yandan azar azar ılık su ilave ederek sertçe bir hamur yoğururuz. Hamurun gözeneklerinin olmaması lazım . Bu yüzden bu hamuru bir 3 dakika kadar daha yoğururuz. Hamuru bıçakla kestiğinizde gözeneklerinin kalmadığını fark edeceksiniz. Bu hamuru 10-15 dakika üzeri örtülü bir bezle bekletin.
    4. Bu arada ıspanakları bol suda yıkayın ve yemeklik doğrayın.
    5. Bir yandan tavamızı ocağa alıp geride kalan yarım çay bardağı yağı ilave edin. İçine yemeklik doğranmış 2 soğanı ilave edip kavururuz.
    6. Doğranmış ıspanakları, tuz, salça, nane, kırmızı biber tavaya ilave edip; çok az karıştırdıktan sonra kapağını kapatarak suyunu çekene kadar bu vaziyette kısık ateşte pişiririn (yaklaşık 15 dakika kadar). Piştikten sonra kapağını açın ve soğumaya bırakın.
    7. Bu arada hamuru 5'e bölün. Topalak yapın. Topalakları altının üstünü unlayarak ister oklavayla ister merdaneyle ince yufkalar açın.
    8. Yufkaları bir sofra bezin üzerine 10 dakika kadar bekletin.
    9. tepsiyi1 çorba kaşığı yağ ile yağlayın.
    10. Bir yufkayı ikiye bölün. Üzerine ıspanaklı harçtan biraz yaydırıp rulo şeklinde sarın. Tepsiye ortadan başlıyarak bir merkezin etrafında sararak dizin. Kalan yufkalarıda aynı şekilde yapın.
    11. Üzerine 1 yumurta ,1 çorba kaşığı yağ,1 çay bardağı yoğurdu karıştırıp sürün.
    12. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

    Sıcak servis yapıldığı takdirde daha lezzetli oluyor.

    Afiyet olsun.

    .
    noimage
#28.10.2009 13:26 0 0 0