Tekke Trabzon için net konuştu

Son güncelleme: 31.10.2009 09:33
  • noimage
    Tekke Trabzon için net konuştu

    Zenit'te top koşturan Fatih Tekke, yaptığı açıklamada Barça'ya gol atan Gökdeniz'i övdü... Yıldız futbolcu Trabzonspor için ise net konuştu...
    Trabzonspor'un alt yapısından yetişerek önemli başarılara imza attıktan sonra Rusya'nın Zenit takımında Türkiye'yi başarıyla temsil eden Fatih Tekke, ''Rusya'da hem ülkemizi, hem de Trabzon'u başarıyla temsil ettiğimiz için mutlu oluyoruz'' dedi.

    Takımıyla lig şampiyonluğu, UEFA Kupası, UEFA Süper Kupası kazanmanın sevincini yaşayan Fatih Tekke, yaptığı açıklamada, Rubin Kazan takımında oynayan Trabzospor'dan takım arkadaşı Gökdeniz Karadeniz'i de işaret ederek, ''Bizim başarımız, Türkiye'nin başarısı. Rusya'da da müslümanlar var. Onlar inanılmaz derecede maçlarımızı takip ediyorlar. Ülkemiz için burada başarılı olmaya çalışıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Başarılı olduğumuz, gol attığımız, takıma faydalı olduğumuz zaman çok güzel duygular hissediyoruz'' dedi.

    Gökdeniz'in geçen hafta Barcelona'ya gol atmasına çok sevindiğini ifade eden Fatih Tekke, ''Barcelona maçından sonra Gökdeniz'i aradım tebrik de ettim. Türkiye'de de epey konuşuldu. Güzel bir şey. Bir Türk oyuncusunun Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'ya, hem de Nou Camp Stadı'nda galibiyet golünü atması, çok güzel bir şey'' diye konuştu.

    ''TABİ Kİ DÖNMEK İSTİYORUM...''

    Fatih Tekke, Rusya'da ligin bitimine 1 aylık bir süre kaldığını belirterek, ''Şu ana kadar 10 haftadır oynuyorum. Allah'tan sakatlığım yok. Gayet iyi gidiyor benim açımdan. Geri kalan maçları iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. Ondan sonra ne olur bilemiyorum. Zenit Kulübü'nün tekrar benimle masaya oturmak gibi bir düşüncesi olduğunu biliyorum. Kasım'da böyle düşüncelerini bana ifade edecekler. Ama şunu söylüyorum, Türkiye'ye dönmek tabi ki istiyorum, özellikle Trabzonspor'a dönmek istiyorum. Tabi ki bu benim isteğim. Sözleşmem ağustos ayında bitiyor. Ama o dönem kulübümün tavrı ne olur onu bilemiyorum'' ifadelerini kullandı.

    GENÇ OYUNCULARA TAVSİYELER
    Fatih Tekke, Trabzonspor altyapısında yetenekli oyuncuların bulunduğunu bildiğini kaydederek, şunları söyledi:

    ''Fakat bu oyunculara dışardan hep negatif şeyler veriliyor. Olumlu şeyler hiç verilmiyor. Bazen oyuncu da alamıyor. Buna eğitim deyin, kültür deyin. Bir oyuncu kitap okumayı sevmeli. Genç bir oyuncunun en iyi arkadaşı kitap olmalı. En iyi arkadaşı başkaları olmamalı. Kötü yerlerde vaktini geçirmemeli, işini yapmalı. Burdaki oyuncular yetenek olarak Türk oyuncusundan önde değil ama çalışma olarak çok farklı. Sahanın içerisinde idmanın başından sonuna kadar yüzde yüz konsantrasyon ile çalışıyor. Eksiği varsa idman öncesi veya sonrası çalışıyor. Çalışıyor, çalışıyor. Bu işin çaresi çalışmak. Türkiye'deki gibi çalışmak değil. İnanılmaz bir çalışmadan bahsediyorum. Bahsettiğim yer de Rusya. İngiltere, İtalya, İspanya'yı düşünün. Nasıldır orası.''

    Yetenekli genç oyunculardan Trabzonsporlu Barış Memiş'i örnek gösteren Fatih Tekke, ''Yetenekli oyuncu, iyi oyuncu ama zaman kaybediyor. 2-3 yıldır zaman kaybediyor. Şu ana kadar çoktan çıkmış olmalıydı. Eksikliği başka yerde aramamak lazım, çok çalışmak lazım. Çalışmak, çalışmak, çalışmak. Kendimizi yeterli gördüğümüz zaman olmuyor. Bu işi çok ciddiye almak lazım. Özellikle genç oyuncular, kötü bir mağlubiyetten sonra yapacakları tek şey çalışmak, daha fazla çalışmak'' dedi.

    ''TRABZONSPOR'UN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU İDRAK ETMEK LAZIM''
    Fatih Tekke, Türkiye'de taraftar baskısının hemen hemen her kulüpte olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

    ''Trabzon'da biraz daha fazla olması gayet normal. Bu da bizim Trabzon insanının farkı. Bunu hep beraber sinerjiye, coşkuya dönüştürdüğümüz zaman, bu bize, camiaya olumlu yansıyor. Negatif yönde kullandığımız zaman tam tersine işler bir anda ters düz oluyor. O yüzden bence arkadaşlarımız önce şunu düşünmesi lazım. Bu takım formasının ne kadar önemli olduğunu, bu takımda oynamanın ne kadar önemli olduğunu, bu camianın ne kadar büyük bir camia olduğunun farkına vararak, insanların sahada görmek istedikleri coşkuyu, mücadeleyi göremediklerinden dolayı tepkiler verebildiğini bilmeliler. Bunları insanların bilmesi lazım. Çünkü Trabzonspor, birileriyle beraber bir yerlere gelmedi. Trabzonspor ile insanlar bir yerlere geliyorlar. Trabzonspor'un ne kadar önemli olduğunu idrak etmek lazım. Taraftar o mücadeleyi gösteren herkesi baş tacı yapmıştır. Taraftarın, o mücadeleyi, hırsı, isteği arzuyu, samimiyeti taşıyan oyuncuya negatif yönde çok fazla etki ettiğini düşünmüyorum.''

    Futbolcuların milyonlarca insanlar arasından seçilmiş kişiler olduğunu kaydeden Fatih, ''Hayatınıza, yaşamınızı, çalışmanıza çok dikkat edeceksiniz. Trabzon, küçük bir şehir. Trabzon, kime kızacağını aslında yüzde 90 bilir. Bu doğru mudur, değildir tabi. Ama önce kişiler futbolcular kendilerini sorgulaması lazım. Ben ne kadar ne yapabiliyorum. Futbolda psikoloji de önemli. Avrupa gibi değil. Biz burada yenilsek de baskı hissetmiyoruz. Ama Türkiye'de bu böyle'' diye konuştu

    ''FENERBAHÇE'NİN TEMPOSU İYİYDİ''
    Fatih Tekke, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçını izlediğini belirterek, ''Fenerbahçe Avrupada'ki tempoya yakın oynadı. Onun haricinde 3 yıldır seyrettiğim Türkiye ligi, kötü. Seyir zevki ve mücadele çok yok. Fenerbahçe, derbi maçta inanılmaz derecede oynadı. Fiziksel temposu iyiydi'' dedi.
#28.10.2009 13:50 0 0 0
  • inşallah hayırlısı ile bize gelir
#28.10.2009 18:19 0 0 0
  • bekliyoruz kaptan :)
#29.10.2009 07:01 0 0 0
  • herlade oldu gibi haberler hep olumlu haber yaziyor
#29.10.2009 13:46 0 0 0
  • inşallah olur çok özledik gollerini :)
#29.10.2009 17:22 0 0 0
  • hele 61.00 da tam gol atmişti ya fb ye o golü unutamadim
#29.10.2009 18:57 0 0 0
  • fenere attığı goller ayrı bi jeneriklik
#29.10.2009 22:01 0 0 0
  • gelsin hele bir o zmn daha da fazla atacaktir gelirse kral olur takımda
#31.10.2009 09:33 0 0 0