MALZEMELER

1 yumurta
un
su
tuz
1 cay bardağı sıvıyağ
250 gr küçük doğranmış koyun eti
4 adet orta boy küçük doğranmış soğan
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI

1 yumurta, tuz, un ve suyla mantı hamuru kıvamında bir hamur yoğurun.
Hamur biraz dinlendikten sonra istenilen büyüklükte bezelere ayrılıp açın. Açılan yufkanın içine sıvıyağ sürüp rulo yapın.Yapılan rulo küçük parçalar halinde kesin. Küçük parçalar tek tek açılıp içine yapılan harçtan koyup muska şekli verin. Yağlı tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında samsılar kızarana kadar pişirin.
Harcı : Küçük küçük doğranmış koyun etlerini ve soğanları tuz ve karabiber ile karıştırın. Pişirmeden çiğ olarak koyun. Bu bir kırgız yemeğidir ve kırgızlar sıvı yağ yerine kuyruk yağı kullanırlar.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 452
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 27.02.2006 01:16
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 23.02.2006 10:02
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yiyenlere Afiyet Olsun
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 14:03
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
SU-PERISI Tarih: 11.12.2005 18:32
teşekkürler ellerinize yüreğinize sağlık