MALZEMELER

4 adet yufka
Yarım kilo kıyma
2 adet soğan
2 adet çarliston biber
1 bardak sıvı yağ
2 adet domates
1 yumurtanın sarısı

HAZIRLANIŞI

Ufak ufak doğranan iki adet soğan ve çarliston biberler çok az bir margarinle hafifçe çevrilir. Üzerine kıyma ilave edilir. Kıymanın rengi hafifçe değişene kadar 5 dakika kadar çevirme işlemine devam edilir. Kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesler içe ilave edilir. Arzuya göre çok az tuz ve karabiber ilave edilir. Yağlanmış tepsiye 1 yufka bütün olarak yayılır. İkinci yufka ufak parçalar halinde didiklenir. Üzerine 2 kaşık yağ gezdirilir. Malzemenin bir kısmı serpiştirilerek didiklenen yufkanın üzerine dökülür. Aynı işlem üçüncü yufka ile de tekrarlanır ve malzemenin tamamı bu şekilde tüketilir. Tepsinin en altına bütün olarak yaydığımız yufkanın dışarı taşan kenarları böreğin üzerine kapatılır ve bir yumurtanın sarısı çırpılarak böreğin üzerine sürülür. 170 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika kadar pişirilir.

Not: Pişen böreğin fırından hemen çıkarılıp ve dışarıda ılınmaya bırakılması tavsiye olunur.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 511
favori
like
share
refik Tarih: 08.01.2009 10:42
Ellerine sağlık
delikurtsahin Tarih: 12.12.2008 01:23
Elerine sağlık.lezzetliye benziyor
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 02:27
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 22.02.2006 11:06
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 17:20
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN