MALZEMELER

1 adet yumurta
1/2 kg un
1 yemek kaşığı tereyağı
200 gr kıyma
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI

Yumurta, un ve az suyla yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru yaklaşık 10 dakika kadar dinlendirin ardından oklava ile yufka şeklinde açıp küçük karelere bölün. 2 saat kadar kurutun. Soğanı küp küp doğrayın ve tereyağında kavurun ardından üzerine kıymayı da ekleyerek kavurmaya devam edin. Karabiber ve tuzu da ekledikten sonra biraz daha kavurup ocaktan alın. Bir tencerede bol tuzlu su kaynatın ve hamurları içine atıp 10-15 dakika kadar haşlayın. Haşlama işlemi bittikten sonra süzün ve servis tabağına lıp üzerine kıymalı için yayın. Onun da üzerine maydanozları küçük küçük kıyıp yayın ve servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 449
favori
like
share
unique Tarih: 27.02.2006 19:01
cok sevrim bide ben deniim :46:
by_ufuk Tarih: 27.02.2006 18:19
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 23.02.2006 08:50
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yiyenlere Afiyet Olsun
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 14:59
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
casper Tarih: 26.11.2005 01:41
ellerine sağlık olsun sağlık olsun ki bize daha çok tarif yazabilesin
SU-PERISI Tarih: 20.11.2005 16:02
mantıyı çok severim kolaymış deneyelim bakalım