Ev Yapımı Lahmacun - Ev Yapımı Lahmacun hamuru nasıl hazırlanır - lahmacun nasıl hazırlanır - pratik lahmacun nasıl hazırlanır


İçinde ne olduğunu bilerek güvenle ve temizliğinden emin olarak yiyeceğiniz ev yapımı lahmacun tarifi. Hazırlanışı pratik, tadına doyulmaz bir lezzet.

Malzemeler

Hamuru için:

2 su bardağı un- Yarım tatlı kaşığı şeker- 1 tatlı kaşığı tuz- 1 su bardağı yoğurt- 1 tatlı kaşığı instant maya- Çeyrek su bardağı ılık su.

İç Malzemeleri:

150 gram kıyma- 2 adet domates- 1 adet soğan- 1 diş sarımsak- 1 yemek kaşığı margarin- Damak tadınıza göre karabiber, kırmızı biber, kimyon.

Hazırlanışı:

Hamur için gerekli malzemeleri yoğurup 45 dakika mayalanmaya bırakın.İç malzemesini hazırlamak için soğan, domates ve sarımsağın kabuklarını soyun.Mutfak robotunda yüksek devirde çekin.Kıyma, baharat ve robottan geçen malzemeleri karıştırın.Mayalanmış hamuru parçalara bölüp oklavayla açın.Fırın tepsisini yağlayıp açtığınız hamurları dizin.Üzerine kıymalı harcı yayın.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.

Not

İnstant maya; kabartma tozu gibi paketlerde satılan kullanıma hazır maya türüdür.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2036
favori
like
share