Şam Balı Tatlısı

Son güncelleme: 28.10.2009 19:51
  • şambalı - şambalı tatlısı nasıl yapılır
    noimage
    MALZEMELER:

    * 2 su bardağı irmik
    * 1 çay bardağı şeker
    * 1 su bardağı yoğurt
    * 2 paket vanilya
    * 2 paket kabartma tozu
    * 50 gr badem (2-3 dakika kaynar suda bekletin ve kabuklarını soyun)

    Şerbeti İçin:

    * 3 su bardağı su
    * 3 su bardağı şeker
    * 5-6 damla limon suyu

    YAPILIŞI:

    1. Önce şerbeti hazırlayın; suyu ve şekeri karıştırıp kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha orta ateşte kaynatın, limon suyu ekleyip ocaktan alın, soğutun.
    2. Karıştırma kabına şeker, vanilya, yoğurt ve kabartma tozunu alın, iyice karıştırın. Çırpma teli kullansanızda yeterli.
    3. İrmiğide katın ve çok iyi karıştırın.
    4. Orta boy bir kalıbı yağlayın, un serpin ve hamuru içine boşaltın, üzerini kaşık yardımıyla iyice düzeltin.
    5. Üzerine bademleri hafif bastırark yerleştirin ve önceden ısınmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
    6. Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin, tekrar fırına koyup (kapanmış olacak) şerbetini çekene kadar bekletin.
    7. Mümkünse bir gece dinlendirip servis yapın ve tabağa alırken geniş bir servis kaşığıyla tepsiden kaldırın.
#28.10.2009 19:51 0 0 0