kremalı tatlı nasıl yapılır - cevizli incirli tatlı nasıl yapılır

MALZEMELER:

Keki İçin:

* 3 tane yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1,5 su bardağı un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
* 6 tane kuru incir

Kreması İçin:

* 1 kg süt
* 2 yemek kaşığı tepeleme un
* 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 poşet krem şanti

Keki Islatmak İçin:

* 1 su bardağı+2 yemek kaşığı ılık su
* 1 yemek kaşığı granül kahve
* 1 yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI:

1. Önce keki hazırlayın. Bunun için önce incirleri üzerine geçecek kadar sıcak suya kyun ve 10 dakika bekletin. Sürenin sonunda incirleri küçük küçük kesin ve 1 yemek kaşığı una bulayın.
2. Yumurta ve şekeri mikserde 7-8 dakika çırpın.
3. Kuru malzemeyi karıştırın, tahta kaşıkla yavaşça yumurtalı harca karıştırın.
4. En son ceviz ve inciri de ilave edin, hafifçe karıştırın.
5. Hamuru yağladığınız kare orta boy borcama dökün, üzerini düzeltin, önceden ısınmış 170 dereceli fırında pişirin.
6. Kek soğuyunca ılık suyu, kahveyi ve şekeri karıştırıp keke kaşıkla dökün, heryerini ıslatın.
7. Krema için gereken malzemeleri şanti hariç karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
8. İlk sıcaklğı çıkınca toz şantiyi katıp iyice çırpın. Muhallebiyi kekin üzerine dökün.
9. İstediğiniz gibi süsleyip dolapta iyice soğutun, servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 584
favori
like
share