MALZEMELER
1/2 kg un
1 yumurta
2 yemek kaşığı yağ
1 mama kaşığı tuz
İçi için:
250 gr tavuk veya dana kıyması
bir miktar kıyılmış maydanoz
kırmızı biber, karabibe
Sosu için:

2 su bardağı tavuk suyu
1 kaşık salça
1 kaşık sıvı yağ

Üzerine:

sarmısaklı yoğurt


HAZIRLANIŞI

Yağ, un, su ,tuz ve yumurta kulak memesi kıvamından biraz daha katı olacak şekilde yoğurulur. Bu hamur yumağı 3 parçaya ayrılır. Her parça üzerine un dökülerek merdaneyle açılır. 2-3 mm kalınlık yeterlidir. Çay bardağıyla bastırılarak yuvarlaklar çıkartılır.Ortalarına bir miktar etli harç konulur. 6 tane çıkıntı olacak şekilde bükülür. (Bu kısım biraz maharet işidir) yağlanmış tepsiye kıvrılmış uçlar alta gelecek şekilde dizilir. Üzerine fırçayla sıvı yağ sürülür.150 derecelik fırında 25-30 dakika kızartılır. Küçük bir tencerenin dibinde 1 kaşık salçayla sıvı yağ karıştırılır. Üzerine 2 bardak tavuk suyu eklenir. Fırında kızaran mantılar yayvan bir tencereye alınır. Sıcak durumdaki sos üzerine dökülür. Kısık ateşte sosu tamamen çekene kadar pişirilir. Arada bir karıştırılır. Servis tabağına alınıp üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür. Pul biber ve maydanozla süslenerek servis yapılır. Arzuya göre üzerine eritilmiş tereyağı da dökülebilir.

Not : Gerçekten yapılışı çok zor bir yemektir ancak yemek hazırlanıp önünüze geldiğinde ilk lokmadan sonra tüm yorgunluğunuzu unutursunuz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 444
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 27.02.2006 01:04
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 23.02.2006 10:09
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yiyenlere Afiyet Olsun
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 15:24
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
merkon Tarih: 06.12.2005 17:20
ellerine sağlık
casper Tarih: 26.11.2005 02:50
nasıl olur acaba
SU-PERISI Tarih: 17.11.2005 18:05
ellerine saglık