[schild]MALZEMELER[/schild]


iki bardak un
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 su badağı toz şeker
1 çorba kaşığı yoğurt
150 gr margarin, eritilmiş

[schild]Jöle malzemesi :[/schild]

1/3 su bardağı mısır nişastası
1/4 su bardağı limon suyu
1 adet limonun redesi
3 yemek kaşığı yağ

[schild]Üst malzemesi :[/schild]

1 su bardağı şeker
3 adet yumurtanın akı


[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]

Tart için gerekli olan, yumurta, toz şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Yağı eritin, karışıma katıp, kaıştırın. Bir tart kalıbına boşaltın, fırında üzeri pembeleşinceye dek pişirin.
Jöle malzemesini muhallebi gibi pişirin. Üç adet yumurta sarısı ve bir su bardağı şekeri mikserle çırpın ve jöleye azar azar ilave edin. Biraz daha pişirip, altı kapatın. Hazırladığınız karışımı tartın üzerine yayın. En üste ise, bir bardak şekerle çırptığınız üç adet yumurta akını yerleştirin. Üzeri pembeleşinceye dek fırında bekletin.

Etiketler:
Beğeniler: 2
Favoriler: 0
İzlenmeler: 394
favori
like
share
DİDEM Tarih: 01.03.2006 13:36
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 18:35
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 22.02.2006 11:02
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 17:17
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN