[schild]MALZEMELER[/schild]

4 adet yufka
1/2 kg kıyma
1 adet soğan
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su baradğı yağ
1/2 kg yeşil mercimek
1 çorba kaşığı tereyağ(ya da margarin)


[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]

Mercimeği haşlayıp, tuz ve karabiberle beraber, kavurduğunuz kıymaya katın,soğumaya bırakın. Süt, yağ ve yumurtayı karıştırıp, yufkanın üzerine sürün. Bir ucunu kıvırdığınız, yufkanın içine uzunlamasına mercimekli harcı koyun, sonra diğer ucunu da kıvırıp rulo yapın. Rulo yaptığınız bütün yufkaları yağlanmış tepsiye dizin. Kalan sütlü kanşımı yufkaların üzerine sürüp, fırında üzerleri kızarıncaya dek pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 440
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 02:24
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 22.02.2006 11:10
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 17:15
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN