MALZEMELER

1 su bardağı yumurta sarısı
1 su bardağı zeytinyağ
2 su bardağı su
margarin
un
tuz


HAZIRLANIŞI

Margarin hariç diğer malzemeleri bir tepsiye koyup, yumuşak bir hamur haline getirin. Hamuru dört eşit parçaya bölün, herbir parçayı açabildiğiniz kadar kadar ince açın. Dördüncü yufkayı hamur tahtasının üzerinde bırakın ve ısıttığınız margarinle üzerini yağlayın. Aynı şekilde diğer yufkalarıda bunun üzerine koyarak tek tek yağlayın.
Dört katlı hamurun uçlarını içeri doğru katlayarak kare şekline sokun, sonra buzdolabına koyup 15-20 dakika dinlendirin. Kare şeklindeki hamuru, sağdan sola altı, yukarıdan aşağı altı eşit parçaya bölün. Herbir parçayı elde inceltip, açın. Diğer yanda hazırladığınız börek içine önceden ayırdığınız yumurta aklarını ilave edin. Kare şeklinde açılmış parça hamurlara börek içini koyup katlayın, kenarları bastırmadan yağladığınız tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, kızgın fırında pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 444
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 27.02.2006 01:17
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 23.02.2006 10:01
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yiyenlere Afiyet Olsun
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 14:01
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
SU-PERISI Tarih: 11.12.2005 23:54
paylaşım için teşekkürler
corleoni Tarih: 29.10.2005 14:25
elinize sağlık
DeNiZKiZi Tarih: 29.10.2005 07:34
Ellerine saglik kardesim