[schild]MALZEMELER[/schild]

Yufkası için :
1 yumurta
1/2 çay bardağı su
biraz tuz
aldığı kadar un
içi için :
100 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
1 küçük baş soğan
1 çorba kaşığı margarin (veya tereyağı)
biraz tuz
biraz karabiber
500 gr yoğurt
bir yemek kaşığı tereyağı
biraz kırmızıbiber


[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]

Hamurun malzemesini karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. 4 eşit parçaya ayırın. Yufkaları yaklaşık 20-25 cm çapında fazla ince olmamak şartıyla açın. Ayçiçek yağında kızartın.
İçinin hazırlanışı:
Kıymayı ve soğanı iyice kavurun. İçine maydanoz, karabiber, tuz katın
Hazırlanan yufkalar az miktarda haşlayın ve bir kat yufka bir kat iç olacak şekilde bir orta boy tepsiye koyun. Tepsinin içine çok az su koyarak hafif ateşte demlendirin.
Üzerine bolca yoğurt döküp üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirin.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 371
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 18:36
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 22.02.2006 11:01
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 17:07
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
corleoni Tarih: 29.10.2005 14:26
eline sağlık kardes :85: :85: :85:
DeNiZKiZi Tarih: 29.10.2005 07:34
Ellerine saglik kardesim