Meyve Parçalı Damla Çikolatalı Tartolet

Son güncelleme: 29.10.2009 23:15
  • noimage
    Meyve Parçalı Damla Çikolatalı Tartolet




    noimage

    Malzemesi:
    Malzemeler: Tart hamuru için: 150 gr. hamurişi margarin 1 su bardağı pudra şekeri 1 yumurta 1-15 su bardağı un Dolgu için: 1 kutu çiğ krema yarım su bardağı kur meyve parçası yarım su bardağı damla çikolata

    noimage
    Tarifi:
    Yapılışı: Geniş bir kaba öncelikle 1 su bardağı unu eliyoruz ortasına çukur açıktan sonra yumurtayı içine kırıyoruz. Margarini küp küp doğrayıp una katıyoruz. Pudra şekerinide eleyerek kattıktan sonra ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Unun az gelmesi halinde yarım bardak unu eleyerek ekleyebilirsiniz. Hamuru hafif unladığınız tezgahın üzerinde merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açarak önceden unladığımız tartoler kalıplarına döşüyoruz. Çatal yardımıyla hamurda delikler açıyoruz. 220 derece önceden ısıttığımız fırında 15 dk. kadar pişiriyoruz. Tartolet tabanları pişerken 1 paket çiğ kremayı derin bir kapta yüksek devirde yaklaşık 5-6 dakika çırpıyoruz ve buz dolabında dinlendiriyoruz. Fırndan çıkarttığımız tartoletlerimizi soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan tartolet tabanlarının içine çikolata ve meyve parçaları koyarak krem torbasına koyduğumuz sertleşmiş krema ile istediğimiz şekilde dolduruyoruz. Üzerini de artan çikolata ve meyve parçaları ile süsleyerek servis yapıyoruz.
    noimagenoimagenoimagenoimage
    Malzemeler:
    4 Kişilik
    Tartolet Hamuru
    125 g LUNA Pratik
    1 su bardağı un
    1 yumurta
    4-5 yemek kaşığı şeker
    ve tuz
    Çilek Sosu için
    50 g çiğ krema
    1 su bardağı yoğurt
    nane yaprağı
    1 limon suyu
    250 g çilek
    4-5 yemek kaşığı toz şeker

    Tarifi:
    Unu ve tuzu karıştırarak ortasını havuz biçiminde açın. LUNA Pratik'i küçük parçalar halinde doğrayıp unun etrafına serpiştirin. Ortasına yumurta ve şekeri koyun, yumuşak el hareketleriyle yoğurun. Hamurun bütün malzemesinin karıştığına emin olduktan sonra 30 dk. buzdolabında tutun. Çilekleri ortadan ikiye ayırın, üzerine şekerin yarısını pay ederek serpiştirin, beklemeye alın. Buzdolabından çıkardığınız hamuru dörde bölün, dört adet mini tartolet kalıbına yerleştirin. 200°C'de ısıtılmış olan fırınınızda 30 dk. altın sarısı olana kadar pişirin. Bir mikserle çiğ kremayı çırpın, bıçak ile kesilecek kıvama gelince yoğurdu ekleyin, en son 1 limon suyunu ve şekeri koyun ve hepsini mikserle çırpın. Kremayı hamurların üzerlerine paylaştırın, çilekleri düzgünce yerleştirin, çileklerin bekletilme sırasında saldığı suyu dekoratif bir biçimde üzerine gezdirin, taze nane yaprağı ile servis yapın.
    Afiyet olsun!
    noimagenoimagenoimagenoimage
#29.10.2009 15:56 0 0 0
  • paylasim icin tesekkürler ama cok süslü olmus sanki tarif.
#29.10.2009 19:45 0 0 0
  • ayy arda tatlıdan cok suslerın tatlıydı
#29.10.2009 23:15 0 0 0