Evi yenilemenin zamanı mı

Son güncelleme: 30.10.2009 00:27
  • Sürekli evinizin dar olduğundan şikayet ediyorsanız, dekorasyonda hata yapmış olabilirsiniz. İşte evinizi olduğundan daha geniş ve ferah gösterecek çözümler.

    Yaz aylarıyla birlikte tıpkı bizim gibi evlerimizin de değişip, yenilenme zamanı gelir. Kış boyu elinizi bile sürmediğiniz fazlalıklardan, gereksiz yere kalabalık yapan ıvır zıvırlardan kurtulup hafiflemenin tam sırası. Bütün bu fazlalıklardan kurtulduktan sonra sıra, evin şeklini şemalini değiştirip, yaşadığınız yere çeki düzen vermeye geliyor.

    Evinizin küçük olduğundan şikayet ediyorsanız, birkaç küçük dokunuşla farklı çözümler yaratabilir evinizde bir ferahlık hissi uyandırabilirsiniz. Amaç her ne olursa olsun, önümüzdeki yaz aylarında evini yenilemek, pratik çözümlerle tazelemek isteyenler için bir kaç önerimiz olacak...

    Özellikle boş alan sorunu olup da evin içinde ferahlık yaratmak isteyenler, bu sayfada okuyacağınız 10 çözüm önerisi evinize yeni bir hava ve renk katacak. Tek yapmanız gereken niyetinizi hayata geçirmek! Hadi biraz zaman ayırıp, biraz da pratik düşünerek, evinizi hiç olmadığı kadar yenileyin, tazeleyin, genişletin.

    1- Mobilyada sade seçimler tercih etmek evinizi her zaman daha sıcak ve kişisel gösterir.Açık renk duvarlar ve canlı renklerdeki değiştirilebilir koltuk kılıfları hoş bir tezat oluşturacaktır.

    2- Dar ve az güneş alan bir odada pastel renklerin kullanılması, odanın ışığını artırarak odayı daha geniş ve ferah gösterecektir.

    3- Yatak odasındaki oturma bölümünü, yatağınızın olduğu bölümden ayımak için gerekli olan tek şey, odayla tezat renklerdeki bir perde!

    4- Büyük bir odayı iki ayrı bölüme ayıran duvarda gri ve tonlarını kullanmak en iyi seçim. Gri ve tonları keskin olmadığı için gözü rahatsız etmez ve her türlü mobilyayla da kolayca uyum sağlar.

    5- Salonunuzda kullanacağınız masa eğer uygun seçilmişse, gündüzleri çalışma, gece konuklarınız geldiğindeyse şık bir servis masası olma görevini üstlenebilir. Böyle bir seçimle yerden de kazanmış olursunuz.

    6- Dubleks evlerde yerden tasarruf etmenin yollarını bulmak çok kolay! Çalışma odası olarak kullanacak yeriniz yoksa, üst kata çıkan merdivenlerin altı, ev ofisi kurmak için çok uygun mekan.

    7- Kullanım alanı dar bir mutfakta pratik ve modern görünüşlü bir masa takımı yerden kazanmayı sağlarken metal aksesuvarlar trendleri takip ettiğinizi gösterecek.

    8- Gardırop satın alırken odanın ortasında hantal duracak modellerden kaçının. Örneğin oda kapısının ardındaki boşluğu ölçüp, yeni dolabınızı oraya sığacak şekilde seçin.

    9- Küçük banyolarda geniş ve rahat hissi yaratmak için büyük bir ayna yeterli olur. Aynanın yaratacağı derinlik, banyonuzu olduğundan daha ferah gösterecek.

    10- Hazır mutfakta beyaz ağırlıklı olanları tercih edin. Kullanacağınız aksesuvarlar da beyaz olursa mutfak, olduğundan daha geniş görünür. Üstelik beyaz aksesuvarlar, renklilere göre genellikle daha hesaplı olur.

    Küçük mekanlara pratik çözümler


    Metal malzemeden yapılmış raf sistemi tek başına eve soğuk bir hava katabilir. Havayı ısıtmak için rafların içine eşyaları direkt yerleştirmek yerine çok moda olan hasır kutuları tercih edin.
    Aksesuvar alırken ne kadar işlevsel olduğuna dikkat edin. Mesala, ayak uzatmak için kullanığınız pufu bol cebi olanlardan seçin. Kalabalığı ne kadar topladığına şaşıracaksınız.
    Evin dar alanlarında ayna kullanın. Böylece alanı daha geniş gösterebilirsiniz.
    • Evdeki fazlalıkları tıkıştırmaktan vazgeçip uygun bir duvara eğlenceli bir perde modeli seçerek
#30.10.2009 00:27 0 0 0