PATATES BÖREĞI

MALZEMELER

600 gr patates
1 bardak süt
1.5 çorba kaşığı margarin
hindistancevizi rendesi
tuz,karabiber


HAZIRLANIŞI

Patatesleri tuzlu suda haşlayıp, sıcak sıcak kabuklarını soyun, püre yapın. Bu püreyi bir bardak ılık sütle yumuşatıp, karıştırın. Hindistancevizi rendesini, karabiberi ve tuzu ilave ettikten sonra yine karıştırın. Bu karışıma yağın yarısını ekleyin. Biraz koyulaşması için bir süre ateşte tutun. Püre koyulaşınca, ocaktan alıp, soğutun. Yağlanmış bir fırın kabına koyun. Üzerine kalan yağı parça parça yerleştirip, kızgın fırında patatesin üzeri kızarana dek pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 415
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 02:22
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 22.02.2006 11:11
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 17:12
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN