PATATESLI BÖREKÇIKLER

Son güncelleme: 28.02.2006 01:23
  • MALZEMELER

    3 çorba kaşığı margarin
    2 çay bardağı su
    1 çay kaşığı karbonat
    2,5 su bardağı un
    3 adet haşlanmış patates
    100 gr. beyaz peynir
    ½ demet kıyılmış maydanoz
    1 adet yumurta sarısı
    tuz


    HAZIRLANIŞI

    Derin bir kaba margarin ve suyu alın. Karbonat ve tuz ile karıştırdığınız unu ekleyin. Elinizle yoğurup orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.15 dakika dinlendirin. Bu arada patatesleri haşlayın. Ezerek püre yapın. Peynir ve ince kıyılmış maydanozla birlikte karıştırın. Dinlenen hamuru yarım santim kalınlığında açın. Yarısına patatesli içi koyun. Öbür yarısının üzerine kapatın. Elinizle hamurun kenarlarını bastırın. Dilediğiniz kalıpla ya da bardakla kesin kenarlarını kapatın.Yağlanmış fırın tepsisine koyun.Üzerine çırpılmış yumurta sürün.Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
#18.10.2005 16:25 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 16:11 0 0 0
  • Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
#22.02.2006 10:12 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 01:23 0 0 0